onsdag den 13. september 2017

Så er vi i gang

Vores hverdag på Peters House har nu været i gang i snart to uger - og hver dag oplever vi en masse.

Der flettes hår
Vi er startet på undervisning af børnene og personalet i engelsk og matematik. To gange om ugen underviser jeg 6 dejlige drenge fra 4. klasse i engelsk. Det kan godt være lidt af en udfordring, når de ikke altid lige har en blyant med til timen, ikke kan finde deres hæfter med notater fra sidste time, sidemanden kigger efter en, stolen vælter fordi man vipper på den eller lige er ved noget andet ,så man altså ikke har tid til at komme til min undervisning.
3. klasse som jeg underviser i engelsk
Min medvolontør Margriet og jeg har også personalet til engelsk to gange om ugen. Klassen består af 5, som bare er klar til at lære engelsk. Der er også nok at tage fat på, da de ord vores kære Bibi kan på engelsk er pray, breakfast og wedding (hun skal så til gengæld også have ros for bruge dem når hun kan). De forsøger også ihærdigt at lærer sproget, men det er som om, de efterhånden har indset, at hvis ikke man øver sig mere end de to timer om ugen vi underviser dem i, så rykker det altså ikke så meget.
Forsøger at lærer tricks af mama Jakobo
Skolegang betyder generelt meget for tanzanierne, da det er måden, man i fremtiden kan sikre sig et arbejde på og dermed en god fremtid. Vi var sidste tirsdag nede på skolen hvor 4 af vores børn, blev færdige med deres 7. klasse (svarende til en dansk 9. klasses eksamen). Hvilken oplevelse det var at være med til. Vores børn imødekom os med glædeståre trillende ned af kinderne, da de endelig var færdig med skolen. 
Det var kun 7. klasse, som var på skolen, da der skulle tages et par billede nu de var færdige. En 7. klasse består af 158 elever, som alle på en gang bliver undervist af blot en lærer.
Det åbnede virkelig vores øjne, for hvor god mening det giver, at undervise vores egne børn på Peters House. Så kan det godt være det til tider føles lidt op af bakke, når lille Joseph ikke forstår at 2 + 2 = 4 selvom man prøver at forklare ham det for 10. gang. Hvis vi så bare kan lære dem en lille smule, vil det helt sikkert være til hjælp for dem. 
Vores 7. klasser som er færdige med skolen




En glad og lettet Monica, som er færdig med skolen
Udover undervisning laver vi også mange andre sjove ting med børnene. I fredags havde vi arrangeret en fest for hele børnehjemmet, for at fejret 7. klasserne er færdige med skolen. Vi forsøgte at lære dem Stopdans, men uden held da de ikke helt forstod konceptet med, at når man døde, kunne de først være med i legen når vi startede forfra igen… Så det endte med at der var dansegulv til fribenyttelse af alle. Børnene her på Peters House forstår virkelig at give den gas på dansegulvet, og der blevet danset lige indtil 23.30 hvor vi volontører blev nødt til at slukke for musikken, ellers havde de blevet ved med at feste til den lyse morgen…
Så er der fest!
Som du måske kan læse mellem de ovenstående linjer, går godt hernede. Vi volontører har det også rigtig godt med hinanden indbyrdes, der bliver ofte spillet kort, drukket store mængder kaffe, snakket til langt ud på natten og ellers bare hygget.
Vi besøgte et spædbørnsbørnehjem, hvor 4 af børnene
fra Peters House kommer fra   

På tur med tre dejlige små piger på spædbørnsbørnehjemmet

Man står op hver morgen og tror man ved hvad dagen vil bringe, men bliver ofte overrasket over hvad den så rent faktisk har budt på, når man om aften ligger i sengen klar til at sove. Men ja, det er vel Afrika man er kommet til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Kunsten at lave julemiddag over brænde

At lave julemiddagen hjemme i Danmark, kan godt virke uoverskueligt med alt det, som man traditionen tro skal have. Der forventes både rødkå...